FME Nyheter

Armemästerskap MC 2024

2024 års Armémästerskap genomfördes  i solsken och under perfekta förhållanden på Livgardet den 11 maj. Det kom ett hundratal deltagare från FM olika försvarsgrenar, förband och Hemvärnet, från Boden i norr till Revinge i syd. Tävlingen genomfördes i tre klasser, klass 1 som avslutades med ett enduroprov, klass 2 som avslutades med ett navigationsprov (rally) Klass 1 och 2 bestod förutom enduroprov och navigeringsprov av delmomenten, teoriprov, koordinatangivning, manöverprov och orientering som räknades samman till ett totalresultat. Klass tre bestod endast av enduroprovet. Klass 1 och 3 delades sedan in i olika maskinklasser, mc 258 respektive cross/enduro. I klass 2 deltog de större offroadmotorcyklarna.

Armémästare i klass 1 blev Men Christoffer Nikulus, Hkpflj,

Bästa vpl i klassen Amadeus Flygh, T2 KBG

Armémästare i klass 2 blev Fj Christoffer Sandberg, LG

Bästa vpl i klassen blev Emil Novacovic, T2 Nora

Segrare i enduroklassen blev CVAT Eddie Ohlsson, FMTS MvE Trfv Syd

Bästa vpl i klassen blev Gustav Lundblad, Lv6

Resultatlista från tävlingen hittar ni här.

Ett album med bilder från tävlingen hittar ni här.

________________________________________________________________________________________________________________

Inbjudan och tilläggsregler för Armémästerskap MC 2024

Inbjudan och tilläggsregel för Armémästerskap MC 2024

hittar ni under fliken Armémästerskap MC eller klicka här.

 

 

SMI MK´s grundare har gått ur tiden.

Som Ni redan vet gick klubbens förste ordförande Henry Ehrling bort 93 år gammal i mitten av oktober. I fredags begravdes Henry i Stockholm och Per Lennerman representerade FME på begravningen. FME hedrade också Henry med en krans som syns på bild nr 1 och bild nr 2 visar Henrys kista. Om Ni förstorar bilden så föreställer fotot på kistan Henry när han som kadett tjänstgjorde som kammarpage på en kunglig middag. På den andra ändan stod ett foto när Henry körde sin motorcykel i full fart på tävling.

Begravningar brukar vara dystra tillställningar men Henrys begravning var ett undantag. Henry vet ju Ni som har mött honom på Stångebroslaget eller Armémästerskapet var både vaken mentalt och med en fysik som det är få 90-åringar förunnat. Henrik fick leva sitt liv fullt ut och blev 93 år vilket gör  det hela lättare att acceptera än när personer vi känner lämnar allt för tidigt.  

Det var många vänner till Henry och hans söner som deltog vid minnesstunden efter begravningen. Minnesstunden i sig är värd att nämna då det inte var kaffe  med smörgåstårta eller kaffebröd som är vanligt efter många begravningar. Henrys två söner Urban och Anders ordnade minnesstunden på det sätt dom trodde att Henry skulle vilja ha det. Det innebar en middag med Henrys favoriträtter biff med gratäng och Janssons Frestelse. Till det servererades det öl, vin och norsk Linje Akvavit som Henry alltid hade hemma om vänner skulle dyka upp. Anders berättade att Linje Akvaviten kom direkt från Henrys lägenhet och han var helt övertygad om att Henry ville att hans släkt och vänner skulle dricka en sista snaps till hans minne.

Under minnesstunden var det många som tog till orda och berättade minnen de fått eller upplevt tillsammans med Henry. Jag kan inte återge alla men en som är svår att låta bli är den att Henry aldrig tillät sig att säga ”Det går inte” utan istället kunde han vid enstaka tillfällen tvingas säga ”Det gick inte”. Henry gav aldrig upp utan att ha försökt.

Alla Ni medlemmar i FME skall ha en stor eloge på det sätt Ni tog emot Henry när vi hittade honom efter 48 års bortavaro från SMI MK och sedan FME. 1974 skulle SMI MK ha årsmöte i Strängnäs och allt var klart för att Henry skulle omväljas som ordförande men Henry dök aldrig upp. Orsaken berättade Henry när vi åkte hem från Stångebroslaget 2021. Henry söner var små och arbetet tog mycket tid så hans hustru uttryckte mycket diplomatiskt att om han åkte till Strängnäs behövde han inte komma hem. Familjen var viktig för Henry så valet var enkelt och samtidigt förlorade SMI MK sin grundare och första ordförande. Den glädje Henry visade när vi tog kontakt med honom inför klubbens 50-årsjubileum gick inte att ta miste på. Han blev som ett barn på nytt och det som gladde honom mest är vad Ni styrelse och medlemmar gjort med och för klubben. Han var helt överväldigad av Stångebroslaget och hur klubben drevs idag.

Inte minst hans söner berättade hur mycket ”återföreningen” med hans gamla klubb betydde för honom. Många av oss fick ta del av Henrys tacksamhet på jubiléet och när han var nere på Stångebroslaget. En hedersman har lämnat oss och lämnat ett stort tomrum efter sig

/Per Lennerman

 

Resultat från KM 2023
 
Resultaten från årets KM finner ni nedan, klicka på länken så öppnas den i en ny flik.
för att se alla resultat använd pil ned på tangentbordet eller scrolla ned med musen då varje klass ligger på en egen sida i pdf filen.
 
Resultat från Arme´mästerskap 2023
 
Resultat från AM 20230 hittar ni i länken nedan
 
Bilder från KM och AM 2023
hittar ni i länken nedan
 
 

PM 2 Klubbmästerskap
 
Hej Här kommer PM 2 inför tävlingen samt de startnummer som är tilldelade. Ni som inte anmält in transpondernummer gör det på fmekontakt@gmail.com
 
Tillse att startnummer finns fram och på båda sidor av mc. Vi bifogar även en enkel instruktion för MGRS Koordinater till armémästerskapet.

 

 
Det kommer mer detaljerad information på plats och på förarmötet.
 
VI har inte mailadresser till alla förare så sprid detta till de ni vet ska delta.
 
Med vänlig hälsning,
Organisationskommitén
 
 
 
 

Inbjudan Årsmöte och Klubbmästerskap FME 2023

Härmed bjuder vi in till klubbens årsmöte och klubbmästerskap för medlemmar 2023-04-15. 

I år kommer vi åter vara på Livgardet i Kungsängen utanför Stockholm. I samband med vårt KM kommer vi även att genomföra Armémästerskap  MC för Försvarsmaktsanställda och VPL enligt en separat inbjudan via regementena. Man kan alltså som FM-anställd delta i både KM och Armémästerskapet, det är samma bana som körs en gång och räknas i båda tävlingarna.  Det innebär att ni behöver anmäla er separat till båda. Se flik Armemästerskap MC 2023 i meny ovan.

Glöm inte att teckna lägst klubblicens via SVEMO TA innan tävlingen för försäkringens skull.

Anmälan till KM sker via detta formulär och till Armémästerskapet via er OrgE (Inbjudan har mailats ut till alla medlemmar då vi inte registrerar vilka som är FM-anställda). Eftersom Livgardet är Försvarsmaktens anläggning så gäller särskild regler, exempelvis måste alla medföljare också fylla i ett formulär så inpassering på området (även på fältet) kan godkännas av vakten. Det finns restriktioner om var man får uppehålla sig och kring alkoholförtäring. Brott mot dessa restriktioner medför straffansvar för den enskilde. Hålltiderna är enligt nedan.

I anmälan anger ni om ni vill ha boende, detta står klubben för. Sängkläder finns, samt att frukost ingår i boendet. Uppställningsplats för husbil/husvagn kommer finnas vid tävlingsplatsen. Ingen el finns att tillgå.
Årsmötet kommer att genomföras i mässen som förra året.
Motioner skall vara hos styrelsen senast den 3 april och skall inkomma via fmekontakt@gmail.com
Middagen kommer vi att äta gemensamt i matsalen/mässen. För att sedan kunna fortsätta umgås efteråt i mässen. Alkoholfritt samt alkohol finns att köpa i mässen.

Lördag 15 april
08:00 Samling Tranbygge, (59.5410482, 17.7854021) förarmöte och besiktning
09:00 Start
14:00 Sista målgång och lunch

17:00 Årsmöte/prisutdelning KM

18:30 Middag

Vi kommer att köra tävlingen som ett varvlopp, med  ca 90 min körtid beroende på klass.
Tidtagning sker med AMB transponder. Ni som inte har en transponder ska i första hand försöka låna en transponder, i andra hand anmäla i anmälan att behov finns att låna så ska vi försöka lösa det. (ingen garanti finns)
Ni som tidigare har haft vandringspriser skall medföra dessa, om ni ej deltager på klubbmästerskapet så har respektive tidigare vinnare ansvaret att se till så vandringspriset är vid tävlingen.

Mer information kommer att komma ut i ett senare mail till de som anmäler sig till årsmötet och klubbmästerskapet.

Det kommer förhoppningsvis finnas möjlighet för medlemmar som inte är FM-anställda att köra Armémästerskapets ordonnansprov utom tävlan. 

Vi ser fram mot ett välfyllt KM-startled och många deltagare på årsmötet, varmt välkomna önskar styrelsen!

Senaste anmälningsdag är 14 mars (för att hantera inpassering på området).

 klicka här för Anmälan till KM/Årsmöte

Vid problem med att Facebook flödet inte visas. Töm webbläsarens cache minne